" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Maximinstraße 21 in 56253 Treis-Karden

Maximinstraße 21

56253 Treis-Karden, Duitsland
€ 475.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving



Bent u het steeds drukker wordende Nederland beu en verlangt u naar rust, ruimte en eerlijke natuur in uw woonomgeving. Dan is dit uw kans:
In het populaire Moezelgebied (Treis-Karden, deel Karden) is een luxe en ruime villa met een prachtige tuin, diverse terrassen, barbecueplek, sauna, jeu de boulesbaan en twee garages te koop.

De Nederlandse eigenaren hebben...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1965 Woonoppervlakte 280 m² Aantal kamers 12
Lees meer

Omschrijving



Bent u het steeds drukker wordende Nederland beu en verlangt u naar rust, ruimte en eerlijke natuur in uw woonomgeving. Dan is dit uw kans:
In het populaire Moezelgebied (Treis-Karden, deel Karden) is een luxe en ruime villa met een prachtige tuin, diverse terrassen, barbecueplek, sauna, jeu de boulesbaan en twee garages te koop.

De Nederlandse eigenaren hebben deze woning benut als hun privé woning en een deel (de 1e verdieping) verhuurt aan vakantiegasten. Het vakantie-appartement werd destijds via Booking.com en een eigen website (www.moezel-vakantiehuis.nl) aangeboden.
Omdat zij nu toe zijn aan een andere fase in hun leven verkopen zij deze woning, maar blijven wel in hetzelfde dorp wonen.
De woning is met veel smaak gerenoveerd en gemoderniseerd en kan multifunctioneel worden gebruikt.
U kunt de verhuur van het vakantie-appartement voortzetten en net als de huidige eigenaren een deel van het huis zelf bewonen. Dan is het maximale aantal gasten 6 personen. Of u kiest ervoor het gehele huis te verhuren. Dan is de maximale capaciteit 12 gasten, die gebruik kunnen maken van de 6 slaapkamers en 4 badkamers die het huis telt.
Of u gaat het huis bewonen alleen voor uzelf of met anderen. Het huis is op te splitsen in twee wooneenheden.
De website van de huidige eigenaren kan door de nieuwe eigenaren worden overgenomen (in de koopprijs begrepen) en kan eenvoudig worden aangepast.
Hierdoor heeft u als nieuwe eigenaar de keuze om bijvoorbeeld te kiezen voor volledige verhuur (als investeringsobject), er zelf te wonen en de eerste en/of tweede verdieping aan te bieden voor (vakantie)verhuur, of geheel voor eigen gebruik beschikbaar te stellen als luxe accommodatie voor een grote familie.
In de vraagprijs is de gehele inboedel (behoudens enkele privé bezittingen) begrepen. Dit betekent dat als u dat zou wensen, direct kunt gaan wonen of zelfs verhuren.

DE WOONOMGEVING
Treis-Karden maakt deel uit van de verbandsgemeinde Cochem en telt circa 2.500 inwoners. Het dorp aan de Moezel is geliefd bij toeristen, onder meer door de aanwezigheid van maar liefst twee van de zeven mooiste kastelen in Duitsland: Burg Eltz (op loopafstand circa 5 km) en de Reichsburg in Cochem (12 km).
Treis-Karden ligt circa 40 km ten zuiden van Koblenz en circa 80 km ten noorden van Trier. Er is een treinstation waar ook internationale treinen aandoen. Op 13 km afstand is er de A48, de snelweg Trier - Koblenz vanwaaruit alle richtingen kunnen worden bereisd. De afstand Treis-Karden - Utrecht bedraagt ongeveer 330 kilometer.
Treis-Karden kent verder diverse supermarkten, een bouwmarkt, een drogisterij, huisartsen, apotheken, een buitenzwembad en natuurlijk diverse wijnboeren waar geproefd en ook zelfs gegeten kan worden.

Wordt dit uw nieuwe woonomgeving?
We maken een rondje door uw nieuwe huis:

Indeling:
BEGANE GROND
Omdat het huis in een bergomgeving ligt, is de voorzijde op straatniveau de kelder/garage verdieping. De tuin ligt op het niveau van de eerste woonlaag die als begane grond wordt bestempeld.
Via een fraaie natuurstenen trap bereiken we de begane grond. Via de hardhouten voordeur komen we in de tuinkamer. Deze kamer biedt een fraai zicht op de tuin via twee openslaande tuindeuren of via de deur aan de achterzijde. Afmetingen van deze ruimte: 6,85 x 3,85 m
Via de hal komen we bij de eerste slaapkamer aan de voorzijde. Deze slaapkamer (4,35 x 3,21 m), met een eigen balkon heeft ook een eigen badkamer. Niet ensuite, maar aan de overzijde van deze hal. Deze kamer met badkamer (3,52 x 1,20 m) werd ook als gastenkamer verhuurd. Afmetingen hal: 4,35 x 1,09 m.
Vanuit de hal is er een trap naar de kelder. Hier komen we later nog op terug.
Aan het einde van deze hal is er een deur die toegang geeft tot de privé woonkamer. Een ruime woonkamer met veel daglicht en aan alle zijden uitzicht op de omringende bergen. Bijzondere kenmerken van deze woonkamer zijn het unieke uitzicht op de oude kerktoren uit de 11e eeuw. Uiteraard is de woonkamer voorzien van een houtkachel (Aduro model 9) die door de ronde vorm en de glasruiten van verschillende kanten zicht geeft op het vlammenspel. De ruime open inbouwkeuken is voorzien van alle inbouwapparatuur. De afmetingen van de woonkamer en open keuken zijn respectievelijk 13,15 x 3,80 m en 3,60 x 2,59 m. Dit geeft een totaal van bijna 60 vierkante meter oppervlakte!
Vanuit deze woonkamer komen we via de toegangsdeur in de privé slaapkamer. Vanuit deze ruime slaapkamer heeft u een fantastisch uitzicht op de tuin. Deze slaapkamer meet 4,12 x 3,93 m.
Al deze ruimten zijn voorzien van vloertegels van 75 x 75 cm, in een neutrale grijze kleur.
Aansluitend op deze slaapkamer treft u de ruime badkamer, voorzien van toilet, bidet en inloopdouche. De afmetingen hiervan zijn 3,53 x 1,88 m.
In deze badkamer is er een deur die toegang geeft tot een bijzondere ruimte: hier bevond zich voorheen het binnenzwembad. Dit zwembad (althans de ruimte) is nog aanwezig maar aan het zicht onttrokken door een eroverheen aangebrachte laminaatvloer. Deze ruimte biedt een fraai overzicht over een deel van de tuin en hier bevindt zich de fraaie infraroodsauna. Deze ruimte heeft een “L”vorm en heeft circa 35 vierkante meter oppervlakte.

1e VERDIEPING
Via de fraaie houten trap bereiken we de 1e verdieping. Deze gehele verdieping werd als vakantie appartement verhuurd. Direct boven aan de trap aan de linkerzijde is de toegang tot het ruime terras. De ligging van het terras is zuid/zuidwest. Door de grootte hiervan (7,24 x 4,08 m) is er voldoende plaats om met meerdere personen hier heerlijk te vertoeven en van het uitzicht te genieten.
Vanuit de hal (4,43 x 1,06) in het vakantie appartement is er toegang tot de badkamer (3,57 x 1,46) met toilet en inloopdouche, de woonkamer (4,48 x 3,73), de slaapkamer aan de voorzijde (4,42 x 3,22). De 2e slaapkamer (3,87 x 3,73) aan de achterzijde is bereikbaar via de keuken. Beide slaapkamers en de woonkamer zijn voorzien van vloerbedekking en de vloer van de keuken en de hal bestaat uit vinyl laminaat.

2e VERDIEPING
Alle ruimten op de 2e verdieping zijn door de huidige eigenaren voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met HR+ glas. Ook is nieuwe stoffen vloerbedekking gelegd en zijn de ruimten (m.u.v. de badkamer) behangen.
Deze ruimten zijn nooit betrokken bij het verhuren van kamers en bevinden zich nog in de originele staat, op de kunststofkozijnen na.
De badkamer is nog voorzien van de originele betegeling en sanitair. Er zijn vier slaapkamers, waarvan één in gebruik als wasdroogruimte.
Slaapkamer (4.73 x 2.64),
Slaapkamer (3.76 x 3.54),
Slaapkamer (3.58 x 3.18)
Wasdroogruimte (3.66 x 2.29).
Er is dus een mogelijkheid om de verhuurcapaciteit van de woning uit te breiden!
Vanaf deze 2e verdieping is de zolder via een vlizotrap bereikbaar. Deze zolder is verder niet in gebruik.

KELDER
De kelder, waarin 2 garages, en nog drie afzonderlijke ruimtes, zijn bereikbaar zoals vanuit de hal op de begane grond, als via de twee afzonderlijke garagedeuren aan de straatzijde.
De meest linker garage is voorzien van een elektrische toegangsdeur. Ook bevindt zich hier een ruime smeerput met verlichting.
De andere garage wordt thans gebruikt als motor/fietsenstalling.
Beide garages liggen op straatniveau. De andere ruimten worden gebruikt voor opslag, wasmachine, CV installatie met warmwatervoorziening.
In de kelder is een krachtstroom aansluiting aanwezig.

TUIN
In de ruime en vlakke tuin, waarin verschillende fruitbomen staan, is er een overdekte barbecueplaats, een grote houten picknicktafel, een jeu-de-boulesbaan en zijn er zitjes op verschillende plekken, zodat er altijd een zon- of schaduwplek is. Omdat de tuin hoger ligt dan de straat kent de tuin een hoog privacygehalte. Een fraaie natuurstenen muur vormt de afscheiding tussen straat en tuin.
De tuin is voorzien van verlichting voorzien met LED gloeilampen. De verlichting gaat via een licht/donkerschakelaar aan en middels een schakelpaneel kan zelfs per dag de tijd worden ingesteld waarop de verlichting uitgaat.

EXTRA
De woning is gebouwd rond 1960 - 1965.
Deze woning is vanaf 2013 tot 2018 door de huidige eigenaren geheel gerenoveerd:
Het dak is opnieuw voorzien van nieuwe natuurleien, het gehele huis is zowel van binnen als buiten opnieuw voorzien van een nieuwe stuclaag. De complete elektrische installatie is vernieuwd en doordat de woning beschikt over 3 x 80 Ampère stroomvoorziening is het opladen van uw elektrische auto geen enkel probleem. Elektrische stroomschema’s zijn aanwezig.
De woning kent 2 stroommeters. Voorheen woonden twee gezinnen in dit huis. Nu kan de 2e meter worden gebruikt voor het vakantie-appartement.
Alle waterleidingen zijn vernieuwd en een nieuwe CV installatie op gas is geïnstalleerd. Omdat Treis-Karden geen aardgasnet kent, is in de tuin een 5000 liter tank voor vloeibaar gas ingegraven. Deze tank wordt gehuurd en in de huurprijs zijn ook het onderhoud en 2-jaarlijkse keuring begrepen.
De warmwatervoorziening van de badkamer die behoort bij de slaapkamer aan de voorzijde wordt verzorgd door de CV ketel en de warmwaterboiler. De overige drie badkamers verwarmen het water elektrisch, met zogenaamde durchlauferhitzers, een soort geiser maar dan op stroom.
Het voordeel hiervan is dat er geen warmwatervoorraad is en dus ook geen legionella-risico.
De gangen op alle verdiepingen zijn voorzien van bewegingsmelders.
Het huis heeft in alle verdiepingen brandmelders die zijn aangesloten op het 220V lichtnet en een batterij als back up hebben.
De kamers aan de straatzijde zijn alle voorzien van elektrisch bedienbare markiezen (2018) en als eerbetoon aan de naamgever van de straat (Maximinsstrasse), is het huis “Villa Maximin” gedoopt en prijkt de naam van deze Romeinse keizer trots op de voorgevel.
In de straat is voldoende vrije parkeergelegenheid.
Omwille van de gasten worden twee ruime parkeerplaatsen tegenover het huis privé gehuurd. De nieuwe eigenaar zou dit kunnen voortzetten. Deze huur is voldaan tot 1 maart 2025.
De hostingskosten voor www.moezel-vakantiehuis.nl zijn voor het jaar 2024 voldaan.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 475.000,- kosten koper Prijs per m² € 1.696,43 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1965 Bouwjaar toelichting Gerenoveerd 2013-2018 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en beschutte ligging Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 280 m² Perceeloppervlakte 625 m² Inhoud 924 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 25 m² Indeling Overige inpandige ruimte 89 m² Aantal kamers 12 Aantal slaapkamers 7 Aantal badkamers 4 Badkamer Voorzieningen Sauna, 3 Douches, 3 Wastafels, 3 Toiletten Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Voorzieningen Buitenzonwering, Zwembad, Schuifpui, Sauna, Natuurlijke ventilatie Energie Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel Buitenruimte Tuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Garage Inpandig, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Totaal aantal garages 2 Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Leisteen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Keurmerken Energie prestatie advies Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Karden Sectie A Perceelnummer 0000 Oppervlakte 625 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring